Уста и нос
Носът получи за задача
съвет устата да даде,
дали го бива буламача
и става ли да се яде:
– Кажи ми, нос, какво реши?
Това храна ли е, или...?
Носът подуши и попита:
– Какво ти казаха очите?
– В тон отвърнаха и двете,
че е кич при цветовете.
– Цветовете не познавам,
но, да знаеш, аромата
за воня го обявявам.
След съветите устата
прецени, че буламача
и вкусът не ще го тачи.
© Марин Цанков All rights reserved.