Щом ме боли,
значи все още съм жива.
Щом още тъгувам,
пътя до селенията на Бог
духът в мене
– навярно –
още не е пропътувал.
Утешението ли?
Не!
Не го диря вече
в споделената скръб
с някой друг.
Утехата я намирам
в решимостта своя
да даря първо себе си,
а след това и ближния
с тихата грижа – любов.
Самадхи
© Гюлсер Мазлум Все права защищены