13 мая 2015 г., 22:15

Утехата ми е в Христа 

  Поэзия » Другая
504 0 2

Утехата ми е в Христа,

не ме лъжете с думи празни.

На Словото Му щом се доверя,

не ме събарят помисли, съблазни!

 

Привдига ме надеждата, която

струи от страниците в Божието слово.

Да, труден е животът, но когато

го ръководи Бог – старото става ново!

 

Път има, верен уж, в очите на човека,

по него ходи той със собствени усилия.

Ала Исус ни казва, че е тясна таз пътека,

която води към небесната идилия!

 

Да Му се довери ли или не,

човекът сам решава.

Добрият избор е – на колене

сърцето си на Господ да предава!

 

И с вяра викам „Отче всемогъщи,

на Теб да бъде славата довека!

Вземи ме, заведи ме вкъщи

по твоята единствена пътека!”

© Галина Пенева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Добро утро и благодаря за добрите думи! Наистина пътят е само един и се моля да вървя единствено по него! Благословена бъди и ти, Стойна! Поздрав! Нека имаш един чудесен ден в Божието присъствие!
  • Добър вечер, Галя! Бъди благословена от Бог.
    Избрала си най-правия път. Върви по него! Само в него е истината!
    Поздрав, приятна вечер!
Предложения
: ??:??