Утехата ми е в Христа,
не ме лъжете с думи празни.
На Словото Му щом се доверя,
не ме събарят помисли, съблазни!
Привдига ме надеждата, която
струи от страниците в Божието слово.
Да, труден е животът, но когато
го ръководи Бог – старото става ново!
Път има, верен уж, в очите на човека,
по него ходи той със собствени усилия.
Ала Исус ни казва, че е тясна таз пътека,
която води към небесната идилия!
Да Му се довери ли или не,
човекът сам решава.
Добрият избор е – на колене
сърцето си на Господ да предава!
И с вяра викам „Отче всемогъщи,
на Теб да бъде славата довека!
Вземи ме, заведи ме вкъщи
по твоята единствена пътека!”
© Галина Пенева Всички права запазени