10 февр. 2008 г., 10:04

Утре 

  Поэзия » Другая
471 0 3
 

УТРЕ

 

Нека всеки има своето утре

и открие своята малка звезда.

С труд и вяра ,с любов и човечност -

всеки постига свойта мечта.

 

Поклони се пред всеки, който успее

да събори палата, граден със лъжа

и от тухлите, с много надежда,

да издигне голяма и здрава стена.

 

Тази стена да е вечна преграда,

та дори и невидима тя да стои.

Но реши ли злодеят в доброто да влезе -

да убие завинаги своите злини.

 

Да не пречи на тези, които умеят

и се борят за своята малка звезда.

Щом се борят - те ще успеят,

а злодеят роден е да носи злина.

 

Нека всеки има своето утре!

В своя път да прегазва всички злини.

Всяка рана след време минава,

а ще станат ли всички добри?

 

© Иван Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Всеки носи зрънцето Добрина у себе си...чудесен стих!!!
  • "Да не пречи на тези, които умеят
    и се борят за своята малка звезда.
    Щом се борят - те ще успеят,
    а злодеят роден е да носи злина."

    Поздрав за идеята в стиха ти!

  • Борбата със злото,друже е от как свят светува.И аз се боря с нея,но не винаги успявам.Прекрасен стих си написал!Поздравления!
Предложения
: ??:??