Искам мигове
стаени и влюбени
да ви събирам в шепа - цветя,
като листа от небето обрулени,
като стъпкана малка трева.
Искам отново да сея в живота си
много зими и много лета,
да догонвам със полета птиците,
да се смея над буйна река.
Искам унес, от вятър отронил се
да ме грабне над полски поля
и аромата усмихнато весел е -
да примамва дъха ми с цветя.
Всеки миг, всеки ден неизвестен е,
всяка дума, нощ и луна,
неусетно преминала есен
в звездна пролет догонва деня.
© Ирена Велинова Все права защищены