4 окт. 2006 г., 15:55

Утрин белонога 

  Поэзия
684 0 12

Белонога,на пръсти стъпва утринта,
разрошила перчема на лехите цветни,
прокарала ръце по росните чела,
с усмивка поздравява ги.Суетни,


колоритни,със засмени личица,
цветя подлагат бузките си под лъчите.
И огненият диск погалва ги с ръка,
изтрива даже и тъгата от очите.


Към смелия и буен вятър над брега
в едно се втурват мокри пръски.
Като същински бисери политат над света
живот да влеят в утрините пъстри.

© Петя Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??