Oct 4, 2006, 3:55 PM

Утрин белонога 

  Poetry
683 0 12

Белонога,на пръсти стъпва утринта,
разрошила перчема на лехите цветни,
прокарала ръце по росните чела,
с усмивка поздравява ги.Суетни,


колоритни,със засмени личица,
цветя подлагат бузките си под лъчите.
И огненият диск погалва ги с ръка,
изтрива даже и тъгата от очите.


Към смелия и буен вятър над брега
в едно се втурват мокри пръски.
Като същински бисери политат над света
живот да влеят в утрините пъстри.

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??