23 окт. 2021 г., 10:55

Утрин в рейса 

  Поэзия » Другая
271 1 1

Утрин в рейс  85

 

Ранна утрин... Хора сънни...

Всеки е умислен сам...

Ми́сли светли, ми́сли тъмни –

в екзистенцията там...

 

Рейса монотонно друса –

просто дупките брои...

Хората във автобуса –

някой седнал, друг стои́...

 

... Спира рейса – някой слиза,

друг се качва... Тръгва пак...

Сънна тишина пронизва

у́тринният полумрак...

 

... и така ще е до Края –

на маршрута, на деня:

с хора дремещи и с тая

меланхолна тишина́...

 

... Изведнъж едно Момиче

в този въздух нагнете́н –

тихичко затананика

някакъв познат рефре́н...

 

В тази нощ било́ е струна

то в ръцете на младеж

в Онова велико чудо –

на: Любовният лете́ж!...

 

... Тишината се разбяга

и разсъниха се там

просто хората веднага –

всеки в страсти облада́н...

 

... Никой повече не дре́ме,

а по Новият маршрут –

към Красивото Безвре́мие

хуква автобуса луд!...

 

23-10.2021.

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??