2 дек. 2012 г., 22:59  

Утро 

  Поэзия » Строгие формы, Другая
1400 2 28


По склона хързулна се утрото –  пляс! –
цамбурна краката си в локва дъждовна,
зачатка по пътя си с мокри подкови,
огряно от сънното слънце в анфас.

Небето сълзици  зарони без глас,
че облаци черни гнетят го отново.
Обсебен от вестника мъж е заровил 
носа си в колонката „Златен пегас”.

Кафето му черно с каймака си бял,
изстинало вече, стои недопито.
Тълпата с чадъри набива копита.

Навъсен е всеки, унил, недоспал,
за работа бърза. Прелитат таксита…
Усмихнат, мъжът своя стих препрочита…

© Красимир Тенев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??