Уверено към Провал
Нервите изтъняват, ръцете треперят.
Очите зорко следят всеки следващ ход.
Ума е на тръни, внимава за провала
и поправя грешка след грешка.
Нервите заздравяват, ръцете стабилни.
Очите привикнали обхождат всеки ход.
Ума е спокоен, правел го е и друг път и
знае как да не допуска грешка след грешка.
Нервите калени, ръцете вкаменени.
Очите препускат напред през всеки ход.
Ума е уверен, не е за първи път
и пропуска грешка след грешка.
© Красимир Иванов Все права защищены