В една чакалня с надпис
над входа ú: "EREM",
видях народ да чака,
на шията с ярем.
- Кажи, народе беден,
кой тук те въдвори?
Оставен в таз чакалня,
какво очакваш ти?
Изглеждаш толкоз беден
и бледен - като роб.
- Не знам какво ме чака -
възход ли или гроб.
След толкова кроежи,
грабежи и лъжи,
как бих могъл да вярвам
на някого, кажи?
© Ангел Чортов Все права защищены