11.07.2020 г., 13:19 ч.

В чакалнята 

  Поезия » Гражданска
476 1 1

В една чакалня с надпис
над входа ú: "EREM",
видях народ да чака,
на шията с ярем.

 

- Кажи, народе беден,
кой тук те въдвори?
Оставен в таз чакалня,
какво очакваш ти?

Изглеждаш толкоз беден
и бледен - като роб.

 

- Не знам какво ме чака -
възход ли или гроб.
След толкова кроежи, 
грабежи и лъжи,
как бих могъл да вярвам
на някого, кажи?

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Трудно се печели доверие, когато е губено с лека ръка, много пъти. Хубав стих!
Предложения
: ??:??