16 мая 2008 г., 06:27

В дъга от майски дъжд 

  Поэзия
770 0 12

 

Капка съм.
На облака в окото се родих.
Пораснах във примигването му
от слънчевия блясък.
Топла съм. Но съм сама.
Тъжна съм.
И се изплаках.
От клепки перести търкулнах се.
През боровите нови резедави връхчета
преминах и покапах
в косите на разцъфнал майски сняг.
Във белите къдрици се промуших,
до клонче тъничко докоснах се
и сгуших се в листенце малко.
По устните зелени го целунах,
усмихнах го и... спусна ме.
По тънките си венички
от изумрудено
ме плъзна до тревичка,
протегнала към мен
меките си островърхи пръсти.
Прегърна ме с омаен аромат -
тревисто ме положи в свойта стъпка
до семенце едно.
С дъждовен смях потънах там.
Не съм сама. Не съм и тъжна -
под розовите кестенови свещи. 
В дъга от майски дъжд -
на пролетни желания за покълване...

 

 

© Дора Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??