12 мар. 2007 г., 20:37

В гората 

  Поэзия
519 0 1
Отивам днеска в гората и гледам -
синчец, минзухар и някакво цвете.
Погледах, помаях се, и се наведох,
и сигурно съм бил като малко дете.
Но там бе толкова красиво и странно:
всичко бе живо и без арогантност,
цветята бяха прекрасни и страстни.
Ще ме питате вие как го отгатнах?
Строина снага полюшваше синчеца,
леко подкрепян от ветреца,
някаква плам струеше от минзухара,
подклаждана от мартенска омара,
а другото цвете бе нежно и бяло,
сякащ за мен или теб засияло.
Е, позволих си аз, набрах си букет,
за да вдъхна от него, да го дам и на теб :)


© Иван Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Страхотен букетБлагодаря от сърце!!!
    Прекрасен стих !!!
Предложения
: ??:??