Горе ръчички, дечица!
Нека сега ги свалим!
Кой ще напише шестица?
Нека с усмивки летим!
Вие сте умни и смели,
будни, красиви деца!
Нека посочи ми Ели
девет на тази дъска!
Нека представим си птица
бяла в небето над нас.
Кой ще посочи петица?
Миро извика на глас:
„Аз ще посоча петица!
Нека петица пленим!“
Горе ръчички, дечица!
Нека с усмивки летим!
© Димитър Драганов Все права защищены