25 нояб. 2020 г., 11:35

В края на ноември 

  Поэзия
405 0 1

 

Дантели от слани покриват пак
на всеки спомен шепота сърдечен.
Ноември си отива и е знак,
че винаги възторгът е далечен.

 

Но лилавее изгревът студен 
с неясно обещание за вечност.
Тъга една покълва бавно в мен,
превръщайки се в мъничка човечност.

 

Отпивам от деня. И ме е страх,
че дланите му няма да отворя.
Рисувам си небета , а във тях
ме гледа кротко Господ Бог Отгоре.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Рисувам си небета" - много ми хареса!
Предложения
: ??:??