22 авг. 2016 г., 18:22

В летния сезон 

  Поэзия » Другая
227 0 2

Надвисват облаците на небето

и падат ниско над земята те.

И става тъмно, страшно над полето

макар това, че не е за севте.

 

С камшичните светкавици небето

опасва нощем земната кора.

И всичко се снишава тук додето

напъпи благородната зора.

 

И завалява дъжд почти лечебен

за зажаднялия ни чернозем.

Извикаха го майките с молебен,

използвали молитвите съвсем.

 

И напои земята зажадняла

със капките от божии сълзи,

и спря се вече буря развилняла

в души закоравяли да пълзи.

 

Дори навън заспива тишината.

Навсякаде ухае на озон.

Сърцата ни жадуват светлината,

живееща във летния сезон.

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??