1 нояб. 2009 г., 18:20

В лятна нощ 

  Поэзия » Белые стихи
980 0 0



Часовникът на стената ми е инвалид.
Без една ръка, той не измерва
секундите и да убиваш време
е мъчение.


Лъжа е, че през лятото нощта е
по-кратка от деня. Кратки вдишвания
в топлината на стаята
тихо разказват история за


Изгубени секунди, бавно създаващи
още една бездиханна вечност.
Почти слепи, очите упорито се взират
в тъмнината, но не успяват да видят


Нещо, различно от сенките, играещи
по тавана когато под прозореца ми
минават коли, незнаещи къде
да идат толкова късно.


Утрото идва като вода,
когато съм жадна. Внезапно, с първия
лай на бездомните кучета, идва края.
Издишвам и се оставям да заспя.


(отново, оригиналът ми е на английски: http://existentialgamble.tumblr.com/post/227167746 )

© Не В Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??