30 мар. 2022 г., 12:36

В мазето на гледната точка 

  Поэзия » Другая
311 0 1

В отговор на:

 

https://otkrovenia.com/bg/stihove/v-tavana-na-glednata-tochka

 

Дълбоко в мазето на гледната точка,

вкопана в студена подмолна скала,

живее девойка, привидно порочна,

копнееща само за миг топлина.

 

Тя всяка нощ скита след песните птичи

да търси поличба в случайно перце

и знак - докога без любов ще обича

небрежно богати мъже без сърце.

 

След туй си съблича най-новата блуза

и пие поредната чаша печал.

Тя няма да стане на никого муза,

а бисер във мида на дъното спрял.

 

Дълбоко в мазето на гледната точка,

вкопана в студена подмолна скала,

живее девойка, привидно порочна,

продаваща всичко без свойта душа.

© Росица Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??