10 янв. 2008 г., 11:56

в моята дълбочина... 

  Поэзия
821 0 1
 

Να ξεφύγω

( To escape )

 

Съжалявам, мое слънце,

че през светъл ден пресъхна в мен,

таен извор на скрити слова.

Да преборя, не успявам,

нито друг, нито собствената си тъгa.

 

Тръгвай, мой Ангеле, с покоя,

дните илюзорно са ми ценни,

всички заличени са в пороя,

само не и моите мисли тленни.

 

В тъмни нощи моят пламък грее,

 мойта сила е предвестник клет,

този  вятър дълго тук ще вее,

ще пречупи всяка орис, всеки плет.

 

Трябваше ли този вечен зов

в облаците и в реките аз да разпилея,

защото, търсейки скритата любов,

забравих за всеки друг смисъл да живея.

 

Бедна, болна, Слънце мое,

знам как и през сълзи да се смея.

Загубих и намерих всичко свое -

 за да обичам, трябва първо да живея.

© ТонИ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??