Να ξεφύγω
( To escape )
Съжалявам, мое слънце,
че през светъл ден пресъхна в мен,
таен извор на скрити слова.
Да преборя, не успявам,
нито друг, нито собствената си тъгa.
Тръгвай, мой Ангеле, с покоя,
дните илюзорно са ми ценни,
всички заличени са в пороя,
само не и моите мисли тленни.
В тъмни нощи моят пламък грее,
мойта сила е предвестник клет,
този вятър дълго тук ще вее,
ще пречупи всяка орис, всеки плет.
Трябваше ли този вечен зов
в облаците и в реките аз да разпилея,
защото, търсейки скритата любов,
забравих за всеки друг смисъл да живея.
Бедна, болна, Слънце мое,
знам как и през сълзи да се смея.
Загубих и намерих всичко свое -
за да обичам, трябва първо да живея.
© ТонИ Всички права запазени
Чудесно казано и написано! с обич, Тони.