6 апр. 2024 г., 11:25

В невидимо зелено начертание... 

  Поэзия » Строгие формы
54 3 0

В невидимо зелено начертание

умът е с търсещ всеобхватен взор.

Очи проглеждащи сред див простор

очакват изгреви за изпитание.

 

Чрез тайнството на светло упование

напуска самотата своя двор

и чувствените лабиринти в хор

рисуват знаци живи със старание.

 

От корени дълбоки вяра нова

стебло огромно ще издигне... Чудно

дървото на живота се разлиства.

 

Най- мрачната картина е готова

да се смени със слънце ранобудно.

Денят на пролетта любов изписва.

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??