19 сент. 2008 г., 14:39

В очите ми роди се есента... 

  Поэзия
968 1 9

В очите ми роди се есента...

Дъждовно е! Студено е и мрачно,

и мислите са скъсани листа,

зареяни сред утрото невзрачно...

 

В сърцето ми неистово вали

и ураганно се излива във очите.

В душата гръмотевично трещи

и скръб потапя в дъжд пороен дните...

 

И страшно е! Тъгата ме гори.

Едно сбогуване за цял живот не стига.

Скръбтта не може с друг да се дели,

а мъката ми бурите надига.

 

И сълзИте не връщат никой. Знам!

Аз нямам сили да прогоня тъмнината,

и теб те няма... а денят се ражда ням,

и черна есен е обгърнала душата...

 

 

 

© Магдалена Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??