17 февр. 2011 г., 11:41

В окото на залеза 

  Поэзия » Любовная
1134 1 27

Друго не искам - само целувка в окото на залеза,

и звезди лудокрили в косите ти аз да роя.

Да вървим на кокили от щастие, а вечерната салса

да върти небесата в очите на жадна луна...

 

И вълни да  обличат телата ни  в люспи  солени,

и откършен от времето бряг да крещи като луд -

раковина от жадни ръце да шепти  вдъхновено

слепи истини, дето лекуват  две рани от студ...

 

Само тръпнещи устни да хапят съня нереален,

диви лебеди шии да вият в любовен триптих,

всеки миг да настръхва  от сладост погален

и нощта да открие  римуван на пясъка стих!

© Михаил Цветански Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??