22 авг. 2013 г., 14:27

В отражението на Луната 

  Поэзия » Другая
687 0 1

В отражението на Луната
оглежда се плахо Земята.
Сърцето ѝ наранено гори,
душата ѝ обречена скърби.

Човечеството с болка я обсипа,
убитата природа - това я съсипа,
и безсилна е Земята вече
собственото ѝ дете я обрече.

Наранена, оглежда се Земята,
плахо в отражението на Луната.
И пита се тя хрипливо
ще има ли щастлив край тази история сълзлива...

© Румен Величков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??