19 февр. 2016 г., 07:26

В отсъствие 

  Поэзия
603 0 1

В отсъствие на мрака

и денят е съмнителен,

с говора си мнителен –

нощната тишина чака.

 

В отсъствие на здрача

нощта става потайна,

от тази гледка омайна

пак вечерите плачат.

 

В отсъствие на дните

слънцето е без смисъл,

света Бог го е орисал –

лъчи да виждат очите.

© Никица Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??