26 авг. 2020 г., 21:28  

Тъмни секунди 

  Поэзия
405 5 15

Крием се всички под черни одежди

Плачем бодлите на своите рози.

Господи, ти накъде ни отвеждаш

Когато и Рая  проклинаме грозно?

Люлеем се бавно по тъмни секунди

Броим до омраза ,а чакаме обич

Злото е зло, само щом е присъда

То бори теб. Ти за него се бориш.

               Тихо.

Целувай пръстта под нозете.

Сбирай във шепи от въздуха нощем.

Ако звездите успяват да светят

Взимай една. И обичай живота.

Времето бавно върви срещу тебе

Всяко стъпало е крачка към края

Ако земята с небето се слее

Пак ли във себе си само

ще вярваш?

© Деница Гарелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??