15 июл. 2011 г., 23:24

В петък 

  Поэзия » Любовная
959 2 7

Очаквай ме в петък накрая на лятото,
когато небето е чаша лазурна
с невидимо вино, от Бога налято.
Преди с теб в безвремие пак да се гмурнем,
разпуква се залезът – захарна диня,
и птици с крилете си тъмното пъдят,
но мракът отровно в духа се заклини,
изминат, не стига до утрото пътят.
Душата ти тиха за миг ще докосна
с дъха на изгубено – светло познато;
умре ли денят ни, пчела медоносна,
ти чакай ме в петък – накрая на лятото.

© Аноним Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??