1 мая 2008 г., 18:24

В полите на нощта 

  Поэзия
580 0 2

         В полите на нощта

В полите на нощта открих очите ти -
светулки бели в гъстата тъма.
Погледнах  в тях - изпих сълзите им
и болката им стана моя болка.

В сивотата кръговратна засия душата ти,
макар и малко тъжно-безнадеждна,
тя стопли моя свят с крилата си,
прегърна го с дъга - така копнежно.

В борбата за живот до теб застанах
като скала - тъй твърда и непоклатима.
В протегната ръка - сърце... аз друго нямах
но има ли любов, то значи всичко има.

В обречения час на вечността - над тебе плача.
По пътя черен и незнаен днес отмина ти.
Поспри, до рамото ти искам пак да крача -
нали сме двамата в добро и зло! Завинаги!

© Истинска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??