26 февр. 2009 г., 14:20

... в пръстта 

  Поэзия
1064 0 16

***

Ти не искаш във мен да си пламъка.
Аз не искам без теб да горя!
И макар да сме Огъня двамата...
някак все ни застига студа...

 

И порязва ни устните вятъра.
Ослепява ни черна мъгла...
А в гърдите ми, смъртно заплакала,
побелява от сол Любовта.

 

Ще притихна ли мигом под камъка?
Ще поникна ли пак  над снега?
Щом остана сама и без пламъка...
се изсипвам на пепел в пръстта.

© Арлина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??