2 февр. 2021 г., 08:20  

В различни посоки 

  Поэзия » Философская
691 1 1

В различни посоки  - 21.06.2018 

 

В различни посоки, животът все ме води

отклонен от пътя си… душата ми се трови.

Въпрос след въпрос, мислите връхлитат...

укротявам в мене пориви, а времето отлита

 

Къде е твоето място!? Къде са твоите мечти!?

Колко от тях изпълни и колко много затри!?

Нови хора, стари рани, белези и спомени…

малко думи, много смисъл в листи отронени

 

време никакво, за никого и никога не спира

за секунди нещо ражда се и за толкова умира

Разбирам смисъла, че вечно сме догонващи...

от тази мисъл нямам мира и нещо в мен крещи!

 

Затварям стари страници на книги недописани

и всеки лист описан със случки от живота ми,

а хората в него променят се с годините...

изчезна всичко някак си, като дим в комините

 

Къщи празни духом и пълни с празни хора

огън топли телата, а духът изпитва умора

Задъхан от гонитбата на своето ежедневие

всеки тича забързан към следващо премеждие

 

и така животът си тече и бавно се изчерпва  

държиш всичко в ръце, готов на саможертва

докато пламъкът в теб гасне заедно с времето

рисуваш своя портрет, натоварен с бремето

 

да бъдеш просто човек, не пожален в битки

понесъл с лекота… няколкостотин критики

и всеки дава съвети и всеки само поучава

но става дума за теб, не потъвай в забрава!

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Радвам се, че искрата ти не е угаснала!
Предложения
: ??:??