18 авг. 2011 г., 17:28

В рудника на дните 

  Поэзия » Белые стихи
459 0 7

 

 

                                        В РУДНИКА НА ДНИТЕ

 

 

                                    Слязох в рудника на дните си,

                                     където влизат само смелите

                                     и другите, обречени от времето.

                                     Пластовете руда бяха изкопани.

                                     Извозвахме ги горе – към небето,

                                     но разпиляхме диамантените камъни.

                                     Разсипаха се като чувствата,

                                     които не можахме да опазим.

                                     Забравихме ги заедно със сенките,

                                     останали в недрата на живота ни.

                                      Но нещо светеше дълбоко в дъното.

                                      Дали пък полудялата светулка

                                      не търси себе си сама в мрака,

                                      като мигът, политнал в пропастта?

                                      Там аз ще се завърна като сянката,

                                       която все ще търси и разравя обичта.

                                                                       Wali /Виолета Томова/

 

© Виолета Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??