24 авг. 2016 г., 21:49

В шепите вятърът носи 

  Поэзия
718 2 5

В шепите вятърът носи

дъх на уханни липи,

люшват глави дългокоси

стройните сънни върби.

 

Тихо на пръсти в покоя

пролет пристъпва в дъжда,

носи надеждата своя,

люляков цвят на нощта.

 

В безсънни копнежи душата

очаква от утрото зов

да блесне зората в стъклата

с възторжена нова любов.

 

С терзание мракът завива

косите на млада луна,

от нейния шепот отпива,

попада във плен на съня.

 

Живка Юрукова

 

 

 

© Живка Юрукова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??