17 февр. 2023 г., 09:54

В спиралите на идещата Вечност 

  Поэзия
167 2 3

В СПИРАЛИТЕ НА ИДЕЩАТА ВЕЧНОСТ

 

... за мене няма нищо по-човечно от простичката хорска доброта,
във бездните на идещата Вечност със нея ще си тръгна от света,
със светлата илюзия, че може за мен – все нявга! – някой да рече –
Валерий бе добро човече Божем, и цял живот бе влюбено момче,
вървях със Обич в този свят безкраен и радвах се на хората добри,
и всекиму – добър безлихвен заем, раздавах я – не чини пет пари!

Понякога в постелята се просвах – печален, леко трезвен, огорчен,
и питах в небесата своя Господ – защо се мразят хората край мен?
Защо цял ден за щяло и нещяло се нервят – сякаш диви зверове?
Нали на Мисъл, Дух и тленно Тяло дошли сме всички за минута-две?
И някой ден в Съзвездието Млечно дано да бъде полетът ни мек?
В спиралите на идещата Вечност върви – прекрасен, Божият Човек!

 

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??