11 дек. 2005 г., 01:47

В сянката на Живота 

  Поэзия
883 0 4

В сянката на Живота

Да обичаш и да не го
признаваш.
Да искаш и да не
получаваш.
Да даваш, без да
вземаш.
И живота си на карта
да залагаш.
И любовта на показ
да излагаш.
Да обичаш, без причина.
Макар и всичко да отмина.
Да не можеш да говориш
и в собствения си живот,
сам със себе си да се
бориш.
Да гледаш, без да
виждаш.
Да слушаш, без да
чуваш.
Да мразиш, без да искаш
и да живееш в сянка,
която сам притискаш.
Да можеш ,но да не опиташ
и това било Живот,
в който сам се скиташ.

08.12.05

© МаГи Ст Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??