9 июн. 2013 г., 17:25

В сянката на лятото 

  Поэзия » Другая
620 0 4

   В сянката  на  лятото

 

 

Танцуват птици и дървета

- сега е летен карнавал,

и ти, от ритъма подета,

кокетничиш в зеления си шал.

Вместо твоите ръце, ме гали

на юнско утро топлият дъх,

тъга и радост познали,

катерим безименен връх.

По пътя  любящи ли бяхме

- ласкаво лято пак ни събра,

всеки миг до зрънце пресяхме

- до зрънце любов и самота.

Изтрива фалшивата позлата

неусетно времето от нас,

скъ́тала спомени душата,

за път обратен чака час.

Вървя към недалечен залез,

тих, пречистен и смирен.

Обичам те - тихо ще ми кажеш -

в сянката на лятото,

върни се прероден.

© Запрян Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??