15 авг. 2023 г., 07:44

В тази лятна нощ 

  Поэзия » Гражданская
258 0 2

                                 В ТАЗИ ЛЯТНА НОЩ

 

В тази лятна нощ наблюдавам луната,

заприлича на резанче диня.

Съблазнително близко е, бих желал да отхапя

хапка свежест след горещия ден.

Знам и други я  я гледат

със надежда за в другия ден,

замечтани, романтично различни,

на човешки желания в плен.

В тази лятна нощ наблюдавам луната,

предпочитам с очи на дете

и прогонвайки лошите мисли

май се чувствам наивно добре.

Злоба, грубост, извратена себичност,

тъпота, лакомия, надпревара за власт

тъмнината ги сякаш е скрила

все едно ги е глътнала страховито със паст.

 

В тази лятна нощ наблюдавам луната

и мечтая светът да е друг,

стига зла  лошотия, стига омраза

да живеем спокойно без страх!

 

 

© Иван Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??