Образованието – висше,
Оценките – свисше,
Знания – низши!
Преподаватели – акъллии!
Студенти – купонджии!
Бармани – далавераджии:
Стоките евтинии,
Но за паралии!
------------------------------------------
На изпит тройка връзваме едва –
В книжката сред „лебеди” сама!
Ще се видим Юни – то се знай,
Щом на тарикати правим се през Май!
Колеги сме на професор, на доцент,
А знания от техните – ни един процент!
-----------------------------------------
Със знания низши
И оценки свисше
Мечтаем за образование висше!
09.09.1995 г.
Гр. Пловдив
© Мария Петрова-Йордано Все права защищены
Толкова точно си го казала!!!