15 мая 2012 г., 12:59

В ъгъла 

  Поэзия
544 0 0

В ъгъла

......................................

Казваха ни неотдавна,

във родината ни славна:

Учи, действай, работи,

някой ще те оцени!

 

Че науката е всичко,

който учи, ще сполучи...,

вярващите в тази теза 

днеска имат анамнеза.

 

Можещите - не се търсят,

знаещите  - не ни трябват,

щом не могат да лавират

и угодно да позират.

 

И се тръгна към чужбина,

всичко умно там замина,

другите... са до стената,

но пък имат... ”свободата”!

 

Да се гърчат и нагаждат,

да се бъхтят и да вярват,

да се молят и реват,

или... в ъгъла да си стоят.

 

Туй е днес „законът” свиш’,

щом не вдигаш двата пръста

и не скачаш най-отпред,

в ъгъла ще си стоиш!

 

                 2012г.   SRG

© Стойко Георгиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??