В ъгъла
......................................
Казваха ни неотдавна,
във родината ни славна:
Учи, действай, работи,
някой ще те оцени!
Че науката е всичко,
който учи, ще сполучи...,
вярващите в тази теза
днеска имат анамнеза.
Можещите - не се търсят,
знаещите - не ни трябват,
щом не могат да лавират
и угодно да позират.
И се тръгна към чужбина,
всичко умно там замина,
другите... са до стената,
но пък имат... ”свободата”!
Да се гърчат и нагаждат,
да се бъхтят и да вярват,
да се молят и реват,
или... в ъгъла да си стоят.
Туй е днес „законът” свиш’,
щом не вдигаш двата пръста
и не скачаш най-отпред,
в ъгъла ще си стоиш!
2012г. SRG
© Стойко Георгиев All rights reserved.