Една пеперуда кацна на цвете,
крилата разпери, деня оцвети.
В слънчево златно превърна и двете -
пеперуда с цвете – две златни сестри.
Прегърнати, литнаха право нагоре,
паяжинна люлка допряха с крилца
за кратка почивка и нежна опора,
готови за път - две златни сърца.
Дълъг е пътят до слънцето жарко,
трябва и сила, любов, и мечти.
Щом стигнат до него, ще греят по-ярко -
златното слънце с две златни сестри.
© Мария Все права защищены