4 июл. 2019 г., 23:06

Важен урок 

  Поэзия » Для детей
1534 2 11

Сложно нещо е това,

да разкажеш със слова,

как така от враг „жесток“

учиш важен ти урок.

 

Имало едно врабче,

мъничко като щурче,

дето сутрин, чик-чирик,

дразнел котарак ленив.

Често дърпал му мустака,

скачал смело по тумбака,

силно му крещял в ухото,

без да мисли то за злото.

Котьо дълго го търпял,

в щуротиите видял

непослушното врабче,

как „шамари ще яде“.

 

В ден горещ  на припек в двора,

надалеч от всички хора,

дремел старият писан,

а зад него  врабчо сам

на опашката  къделя

се люлеел и се смеел,

колко силен  е и смел,

същи акробат умел.

Изведнъж от малинака

чул се странен шум... изквакан,

нещо страшно, спотоено,

там проблеснало в зелено.

Скокнал  нашият юнак,

где да бяга, спънал крак

и вместо̀ да излети,

зад котанчо той се скрил.

 

Що е станало, познайте...

Врабчо бързо осъзнал се,

че най-страшният му враг

всъщност е приятел...  драг.

 

04.07.2019г.

© Таня Мезева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Как враговете станаха приятели »

8 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??