16 янв. 2021 г., 17:57

Вакханалия 

  Поэзия
247 2 2

Самолети има... и отрови

и микс от думи и лъжи

в какво да вярваш ти народе

когато богът в тебе спи ?

 

Човече дребно, със душичка жалка,

не видя ли ти до днес

Вселената катастрофално

безмълвно вие със огнен смерч

 

Алчност, злоба и коварство

във поход глупав и без страх

загърби всичко ценно и свещено

за да прегърне Дявола без страх

 

Мостовете рушат се безпощадно

от минало за в бъдеще – от днес!

 

О Господи, спаси ни от нас самите

от собствените ни дела,

отвори ни Ти очите.

Забрави ли, че правиш чудеса?

 

© Румяна Друмева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Бени благодаря ти, че отдели от своето време за мен! Живеем в такива времена и е трудно да останем на изолиран остров! Бог да е с всички хора! Бъди благословена!
  • Тъжната истина си нарисувала, Руми!
Предложения
: ??:??