24 сент. 2009 г., 11:30

Вампирска песен 

  Поэзия » Другая
576 0 2

Дойде и този миг – да кажа:
“Не бих желала да те виждам!”,
очите вкъщи да забравя,
да се отуча да ти пиша!

И знаеш ли какво? В душата
да свирнеш с устни – като вятър
ще ти отвърне тишината,
на панти ще люлей вратата.

И ми е пусто, и спокойно.
Дори и песен бих запяла.
Тъй както в гробището – странно,
но всичко с пепел се навява.

И ако искаш да се върна
(макар че хич не ми се вярва),
не бих се смяла; ще посърна;
ще скочи нещо в мен умряло.

Ще ревне със вампирска песен,
гръдта ще раздере със зъби,
в лицето за да те погледне,
без думи за да те осъди.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??