30 мар. 2013 г., 11:38

Ванко мързелува 

  Поэзия » Для детей
515 0 0

Вече на вратичката

Петльо кукурига,

чува под юргана всичко

Ванко и премига.

 

Слуша, слуша той прехласнат

и мечтае рано:

"Искам скоро да порасна

и летец да стана".


Скриват се звездичките,

слънцето изгрява,

под юргана пак наднича

Ванко и не става!...


 


01.02.2013 г.



 

 

© Дияна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??