30.03.2013 г., 11:38 ч.

Ванко мързелува 

  Поезия » За деца
512 0 0

Вече на вратичката

Петльо кукурига,

чува под юргана всичко

Ванко и премига.

 

Слуша, слуша той прехласнат

и мечтае рано:

"Искам скоро да порасна

и летец да стана".


Скриват се звездичките,

слънцето изгрява,

под юргана пак наднича

Ванко и не става!...


 


01.02.2013 г.



 

 

© Дияна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??