23 апр. 2011 г., 17:26

Варненска импресия 

  Поэзия » Другая
859 1 4

ВАРНЕНСКА ИМПРЕСИЯ

 

 

Като жълтък на счупено яйце

луната иззад облак бледен свети...

Навярно за омлети от планети

въртят рецепти звездните ръце.

 

Морето люшка Варна в странен валс,

облизва фар солената му пазва.

Ту Галатея с Ацис си приказва,

ту гларуси запяват мадригал.

 

Ухае юнска нежност на липи,

въздъхва тежко корабна сирена,

разсънва всяка обич – нажежена

в очакване със ласки да заспи...

 

Бездомници – насън в уютен дом,

рибарите сънуват тежки мрежи.

Разпалва с ревност своите копнежи

далеч от тук моряк на чашка ром...

 

Привидни пустота и полумрак!... –

Душите на моряци и поети

над Варна зорко бдят през вековете

и с ревност пазят своя роден бряг!...

 

 

© Ванилин Гавраилов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??