6 июн. 2014 г., 21:23

Вдишан миг 

  Поэзия » Любовная
514 1 4

До мен ли си? Или далечна?
Безкрайно близо си сега –
неповторима, многоцветна –
като родена в дъжд дъга.
Изгаряш ме, а после мокриш!
Превръщаш шепота ми тих
и думите – добри и лоши,
в неразгадаем, кратък миг.
Защо ме искаш? Не видя ли,
че няма как да бъдеш тук?
Защо отваряш тези рани
в сърцето ми. И там без звук
обръщаш дните, препрочиташ,
това което не разбрах
и невъзможно е да видя,
от парещия, дребен страх.
Сега те имам, но те няма
прегърне ли ни утринта.
Наистина ли си измама,
или си просто любовта...


Ивайло Цанов

 

Любов ли съм или химера -
копнеж от сънища избран,
не мога аз да се измеря
в количество - метричен план.
Не мога в скала да се сложа,
(да кажа колко, как, кога),
и чувствата да си предложа.
Не я познавам таз` игра.
До тебе ли съм - ти ще кажеш -
или далечна съм мечта?
Дали съм онзи фактор важен,
значим за жадната душа?
Но щом със думи те докосвам
и те изгарям с мисълта,
и с шепот аз те омагьосвам,
не се страхувай от дъжда.
Далечна съм, но всъщност
близо, щом разговаряме в нощта.
Не чакай утринни измами,
а вдишай миг от любовта...

 

Таня Мезева

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Страхотно любовно - поетично изпълнение. Заредихте ме!
    Браво!
  • Извинявам се ако с нещо съм Накърнил поетичния ви дует.Не ми е цел това .Просто ми дойде от вътре.Благодаря за хубавите стихове!!!Поздрав!!!
  • Какво да си признаем?
    Ачо, ТОВА Е ПОЕТИЧЕН ДУЕТ, НЕ ЛЮБОВЕН!
  • С извинението че ще се повторя...Ама найстина нямам думи.То бива,бива ама вашето .Направо ме убива.Много съм трогнат.Поздрави!!!Ама вземете че си я Признайте ще ви олекне!!!
Предложения
: ??:??