Аз съм българче и силна
алчност в мен се е вселила,
с хубости, блага обилна
мойта родина е била.
Аз съм българче. Обичам
куп вазовки да ми шумят,
българин да се наричам -
за мене днес не е върхът.
Аз съм българче свободно,
в щат безгрижно си живея,
всичко българско и родно
аз продавам и пилея.
Аз съм българче и расна
на гърба на свойто племе,
син съм на земя прекрасна,
орезилена безвреме.
1998
© Светличка Все права защищены